ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
25ης Μαρτίου & Κώστα Βάρναλη 75, ΤΚ: 13231, Πετρούπολη

Δελτίο Τύπου

Στις 27/6/2019 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση υπαγωγής και του Δήμου Πετρούπολης στο Πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής (υποχρέωση δηλαδή φοίτησης και των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της Ελλάδας εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια.

Θεωρήσαμε αναγκαίο να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του Δήμου και είχαμε συνάντηση σήμερα 5/7/2019 με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ Ανθή Ζορμπά, για να ζητήσουμε διευκρινίσεις ώστε να άρουμε τις ανησυχίες μας σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα για τους εξής λόγους:

1. Σε ορισμένους δήμους ανεστάλη για ένα έτος η εφαρμογή του θεσμού.

2. Στο Δήμο Πετρούπολης, κατά την ενημέρωση που είχαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχουν ευοδωθεί ακόμα οι προσπάθειες προγραμματισμού τέτοιου που να εγγυάται την έγκαιρη εφαρμογή του θεσμού.

3. Για μία ακόμα χρονιά στην Πετρούπολη προνήπια έμειναν εκτός των δημοσίων νηπιαγωγείων.

Στο ερώτημα που απευθύναμε σχετικά με την πρόοδο στην ανεύρεση χώρων για να λειτουργήσει πλήρως ο θεσμός δυστυχώς η απάντηση δεν ήταν αυτή που προσδοκούσαμε. Η προσπάθεια ανεύρεσης 6 επιπλέον αιθουσών για τη στέγαση όλων των νηπίων και προνηπίων για την χρονιά 2020-2021 δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει. Δεν στεκόμαστε τώρα στο λόγο για τον οποίο αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό. Με την δημοσιοποίηση αυτή επιδιώκουμε να αφυπνίσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις την ίδια εποχή μετά από ένα χρόνο! Εννοείται ότι δηλώνουμε για άλλη μία φορά τη διαθεσιμότητα μας στην προσπάθεια αυτή, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν.

Με την ευκαιρία της επαφής μας με την Αντιδήμαρχο κ Ανθή Ζορμπά μεταφέραμε και την πληροφορία μας για τη συμμετοχή του Δήμου Πετρούπολης για την επόμενη σχολική χρονιά στο Πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων σε σχολεία της πόλης μας. Η κ Ζορμπά δεσμεύτηκε ότι απευθυνόμενη στις αρμόδιες Υπηρεσίες θα μπορέσει να μας παράσχει έγκυρη ενημέρωση σε εύλογο χρόνο.

Τέλος, στο ερώτημα μας για την πρόοδο των εργασιών συντήρησης κατά την περίοδο του καλοκαιριού σε όλα τα σχολεία της Πετρούπολης, αφού μας παρείχε γενική ενημέρωση, μας παρέπεμψε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Κανέλλη την οποία θα επισκεφτούμε άμεσα, τα δε αποτελέσματα της συνάντησης θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

 

  • Δελτίο Τύπου
    Δελτίο Τύπου