ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
25ης Μαρτίου & Κώστα Βάρναλη 75, ΤΚ: 13231, Πετρούπολη

Υποδομές

Σε μία σύγχρονη Πόλη είναι απαραίτητο να υπάρχουν όλες εκείνες οι υποδομές που φιλοξενούν τις λειτουργίες του Δήμου της και που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών.
Δεν μηδενίζουμε και δεν απεμπολούμε ότι έχει γίνει στον τομέα αυτό.
Στόχος μας η ενοποίηση όλων των λειτουργιών του Δήμου, η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και η εξασφάλιση υποδομών που θα καθιστούν την Πόλη λειτουργική, προσβάσιμη σε όλη της την έκταση, ευχάριστα βιώσιμη και σύγχρονη ως προς τις παροχές της προς τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Οι υποδομές μίας πόλης δεν είναι μόνο ότι φαίνεται. Είναι περισσότερο ότι της δίνει μέλλον και υποστηρίζει τις λειτουργίες και τις ανάγκες των κατοίκων της μεσο-μακροπρόθεσμα.
Αποτελούν για εμάς βασικές προτεραιότητες:

 • Η δημιουργία Δημαρχείου σύγχρονου, βιοκλιματικού και λειτουργικού στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα ενοποιήσει τις υπηρεσίες, θα μειώσει κόστη και θα βοηθήσει τους πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα.
 • Η συστηματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη διεκδίκηση της ένταξης στο σχεδιασμό και της δημιουργίας σταθμού του Μετρό στην Πετρούπολη μέσα στην επόμενη 4-ετία.
 • Η αξιοποίηση του Ποικίλου όρους έτσι ώστε να καταστεί επισκέψιμο από το σύνολο των πολιτών και να αποτελεί σημείο συνάντησης και δράσεων των πολιτών όλο το χρόνο και η θωράκισή του από τους διεκδικητές.
 • Η ανάπλαση της περιβάλλοντος χώρου του Θεάτρου Πέτρας και του Καμινιού, η ενιοποίηση και η αξιοποίηση των χώρων αυτών με τρόπο διάφανο και με σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό. Οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι προσβάσιμοι και αξιοποιήσιμοι 12 μήνες το χρόνο και «πηγές» της Πολιτιστικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής.
 • Η δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν το σύνολο των περιοχών της πόλης.
 • Η περεταίρω αξιοποίηση του Άλσους και η συνεχής συντήρησή του καθώς και η δημιουργία προσβάσεων σε αυτό με ανάπλαση όλων των όμορων περιοχών.
 • Η δημιουργία σύγχρονων υποδομών αποκομιδής απορριμμάτων, έτσι όπως περιγράφονται στις θέσεις μας για την Καθαριότητα της πόλης μας.
 • Η εξασφάλιση ίσων ανταποδοτικών απολαβών σε όλες τις περιοχές της πόλης σε επίπεδο υποδομών. Καμία γειτονιά δεν είναι ούτε προνομιούχα , ούτε ξεχασμένη.
 • Η δημιουργία ενός σύγχρονου, μη ενεργοβόρου και οικονομικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού του συνόλου της πόλης , έτσι όπως αυτό περιγράφεται στην πρότασή μας για την εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Η εξασφάλιση ενός Κέντρου της πόλης μας φιλικό και προσβάσιμο, που θα ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα.
 • Η δημιουργία σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών που θα καθιστούν την Πετρούπολη πόλη λειτουργική και καινοτόμα. Στο πρόγραμμά μας υπάρχουν αναλυτικές προτάσεις και ειδική αναφορά στο θέμα αυτό.
 • Η αξιοποίηση της υπό-αξιοποιούμενης περιουσίας του Δήμου μας.
 • Όλα όσα προτείνουμε δεν είναι λόγια του αέρα και ευχολόγια που θα ξεχαστούν την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Είναι έργα ενταγμένα σε ένα αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχεδιασμό και όραμα.
Είναι έργα για τα οποία έχουμε ήδη προχωρήσει σε τεχνο-οικονομική προσέγγιση προκειμένου η ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή να μας βρει έτοιμους να ξεκινήσουμε όλες τις διαδικασίες ώστε πολύ σύντομα να υπάρξει η απαραίτητη ωρίμανση που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε υπαρκτά χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησής τους.
Αφήνουμε σε άλλους τις μεγαλοστομίες χωρίς περιεχόμενο.
Περνάμε από την εποχή των αστήρικτων λόγων στην εποχή των τεκμηριωμένων δεσμεύσεων.
Αλλάζουμε το σκηνικό και στις υποδομές της Πετρούπολης γιατί το αξίζει και το μπορεί.