ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
25ης Μαρτίου & Κώστα Βάρναλη 75, ΤΚ: 13231, Πετρούπολη

Περιβάλλον – Πόλη μη ενεργοβόρα

Η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτεί οι Πόλεις να λειτουργούν με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και με διαδικασίες εξοικονόμησης.

Θέλησή μας και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, είναι πως οι διαδικασίες εξοικονόμησης ενέργειας ωφελούν και το περιβάλλον αλλά και μειώνουν πολύ σημαντικά το λειτουργικό κόστος ενός Δήμου.

Μέσα από την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και μέσα από διαδικασίες σύμπραξης, προχωράμε άμεσα στη μετατροπή όλων των Δημοτικών κτιρίων της Πόλης σε κτίρια μη ενεργοβόρα και στην αντικατάσταση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Πετρούπολης από ενεργειακούς λαμπτήρες και νέο σύστημα ελέγχου του δικτύου το οποίο , επιπλέον, μειώνει τα χρονικά διαστήματα καύσης των και θα εντοπίζει άμεσα τις βλάβες.

Η μείωση του λειτουργικού κόστους εξασφαλίζει τη δυνατότητα μείωσης δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε επιχειρήσεις νέων και ενίσχυσης των τομέων κοινωνικής προστασίας και υποστήριξης των εκπαιδευτικών υποδομών.

Αντίστοιχες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν και στις σχολικές υποδομές με ταυτόχρονη δημιουργία προαύλιων χώρων που θα ενδυναμώνουν την ύπαρξη πρασίνου και θα αξιοποιούν οικολογικά υλικά και κατασκευές.

Επιπλέον, κάλυψη του συνόλου της πόλης από δίκτυο φυσικού αερίου, αποτελεί σημαντικό στόχο και σημαντική πηγή εξοικονόμησης εξόδων.

Παράλληλα κάθε πλατεία που αναμορφώνεται και κάθε έργο ανάπλασης και κατασκευής του Δήμου θα έχει ως προϋπόθεση των ύπαρξη βιοκλιματικών χαρακτηριστικών.

Λιγότερο ενεργοβόρος και ρυπογόνος οφείλει να γίνει και ο στόλος των οχημάτων του Δήμου με σταδιακή αλλαγή καυσίμου και αντικατάσταση οχημάτων .

Είναι η ώρα η Πετρούπολη να γίνει μέλος του δικτύου των Ευρωπαϊκών πόλεων που υιοθετούν πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας αξιοποιώντας τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές και εξοικονομώντας πόρους για το σκοπό αυτό.